Radio Silence – Alice Oseman

IMG_5664.JPG

Aan het einde van januari las ik nog een geweldig boek uit, namelijk Radio Silence door Alice Oseman. Een boek dat ik al vaak voorbij zag komen op social media en nu eindelijk zelf kocht en las!

Zoals misschien wel duideljik is, ben ik dol op contemporary. Ik hou van ‘realistische’ verhalen (soms ook wel cliche-achtig, maar dat maakt niet uit). Toen ik begon aan Radio Silence wist ik eigenlijk niet echt waar het precies overging, behalve dat het een boek vol diversiteit is.

Ook bij dit boek kon ik niet stoppen met lezen, Alice Oseman’s schrijfstijl leest heel fijn en de hoofdstukken zijn erg kort. Daarnaast gaat het over podcasts, vriendschap, familie, het (studenten)leven en onzekerheden. Echt een onderwerpen waar ik ‘blij’ van word.

What if everything you set yourself up to be was wrong?

Frances is heel haar schoolcarrière bezig met alles wat met school te maken heeft, ze doet erg haar best om de hoogste cijfers te halen omdat ze van plan is te gaan studeren aan de Universiteit van Cambridge. Maar is dit eigenlijk wel wat ze wil? Doet ze dit niet alleen omdat het ‘zo hoort’?

Wanneer Frances  Aled ontmoet, verandert haar leven en begint ze zich steeds minder op haar school te richten en ontdekt ze juist haar creatieve kant.

Frances has always been a study machine with one goal, elite university. Nothing will stand in her way; not friends, not a guilty secret – not even the person she is on the inside. Niet alleen wordt Aled haar beste vriend, ze ontdekt ook nog eens dat hij het ‘brein’  achter haar favoriete podcast Radio Silence’ is.

Wanneer bekent wordt dat Aled, Radio Silence is, staat zijn leven (en dus ook dat van Frances) op zijn kop, wat niet ten goede gaat van hun vriendschap.

Hiernaast gebeuren er ook nog vervelende dingen in het privé-leven van Aled en twijfelt Frances steeds meer of ze eigenlijk wel wil gaan studeren.

“It’s only by facing up to your fears that you can overcome them. And it’s only by being your true self that you can find happiness.”

Radio Silence is echt een geweldig boek, vol diversiteit. Het gaat over liefde, vriendschap, vertrouwen, school, keuze’s maken en voor jezelf opkomen. Daarnaast is het grappig, maar te gelijkertijd ook best emotioneel.

Zeker een aanrader dus! Ik gaf dit boek daarom ook vijf van de vijf sterren op Goodreads!

 

Heb jij dit boek al gelezen?

Love, Do

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marieke schreef:

  Dit boek staat al een poosje op mijn tbr (net als zoveel anderen) maar door jouw review ben ik erg nieuwsgierig geworden!

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Ah leuk! Ik vond het echt een heel goed boek ❤

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s