Childhood memories

IMG_5674.JPG

Sinds kort ben ik meer geïnteresseerd geraakt in kinderliteratuur, en dan vooral de klassiekers die ik vroeger als kind vaak las.

De prachtige editie van Penguin Chalk kon ik niet laten liggen toen ik Peter Pan aan moest schaffen voor een vak dat ik volgde. Toen ik zag dat Pippi en The Wizard of Oz ook in deze editie verkrijgbaar waren, kocht ik ze meteen. Ik vind matchende boeken namelijk echt heel leuk en het staat ook nog eens heel mooi in mijn boekenkast.

Ik denk dat de meeste mensen Peter Pan en Pippi vooral kennen van de gelijknamige film- en serieadaptaties. Ik moet eerlijk toegeven dat ik als kind deze boeken niet gelezen heb, al vind ik het daarom extra leuk om ze nu ik iets ouder ben wel te lezen.

The Wizard of Oz is voor mij nog wel iets onbekender, ik heb volgens mij wel eens de film gezien, maar niet zo vaak als Pippi of Peter Pan. 

Ik vind het heel leuk om deze boeken te (her)lezen, aangezien het echt childhood memories terugbrengt. Ik herken dingen van de adaptaties, maar ik zie ook nieuwe dingen terug. Daarnaast hebben deze penguin boekjes ook nog eens leuke illustraties.

(Her)lees jij kinderboeken? Zo ja, wat zijn jouw favorieten?

Love, Do

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anneke schreef:

  Wat leuk! Dat zijn echt supermooie edities, zeg <3.
  Ik durf de boeken die ik las toen ik klein was niet zo goed te herlezen, omdat ik bang ben dat ik de herinnering eraan verpest. Maar ik heb gisteren Ronja de Roversdochter gekregen, dus misschien dat ik die binnenkort ga herlezen :).

  Liked by 1 persoon

 2. Annemieke schreef:

  Ja die edities zijn super mooi. Ik heb vorig jaar Peter Pan gelezen en vond er niks aan haha. Hetzelfde met Treasure Island. Maar The Wizard of Oz vond ik dan wel weer heel leuk. Daarnaast zal ik de komende jaren waarschijnlijk wel wat Roald Dahl herlezen met die kleine man van mij. 😉

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Ah jammer! Ik ben wel erg benieuwd naar The Wizard of Oz, ik ken het verhaal al wel, maar het boek heb ik nog nooit gelezen!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s