Gelezen in januari

IMG_5654

Ik kan niet geloven dat januari alweer voorbij is. Januari was een erg goed leesmaand voor mij, ik las maar liefst 18 boeken. Hieronder bespreek ik kort welke.

 1. All The Crooked Saints – Maggie Stiefvater
  3 van de 5 sterren 
  Een apart boek, ik vond het leuk om te lezen, maar het bleef een beetje vaag voor mij, waardoor ik niet echt een connectie kreeg met de personages.
 2. The Raven Boys – Maggie Stiefvater
  5 van de 5 sterren 
  Eindelijk ben ik begonnen met De Raven Cycle en ik ben zeker niet teleurgesteld! Ik kan niet wachten om deel 2 te lezen, want het verhaal is tot nu toe supertof!
 3. It Only Happens in the Movies – Holly Bourne
  4 van de 5 sterren 
  Een leuk boek voor tussendoor, met leuke filmreferenties!
 4. Geekerella – Ashley Poston
  5 van de 5 sterren
  WAAA! Dit was zo’n leuk boek!
 5. Charlie and the Chocolate Factory – Roald Dahl
  4 van de 5 sterren 
  Jeugdsentiment!!
 6. Moussa of de dood van een Arabier – Kamel Daoud
  3 van de 5 sterren
  Dit boek las ik voor school. Deze roman is een ‘reactie’ op het boek De Vreemdeling van Albert Camus.
 7. Dangerous Liaisons – Pierre Choderlos de Laclos
  3 van de 5 sterren 
  Ook dit boek las ik voor school. Een briefroman vol intriges. Interessant en vernieuwend (in die tijd),  maar niet echt iets voor mij.
 8. Phobos² – Victor Dixen
  4 van de 5 sterren 
  Eindelijk las ik het vervolg op Phobos, ik vond het erg leuk en ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat. Ik hoorde dat er zelfs al een deel vier is uitgekomen!!
 9. The Sun is Also a Star – Nicola Yoon
  3,5 van de 5 sterren
  Eerlijk gezegd had ik niet zulke hoge verwachtingen, aangezien ik niet de grootste fan van Everything, Everything was. Het was een leuk boek, niet fantastisch maar ook niet slecht, haha.
 10. The Language of Thorns – Leigh Bardugo
  5 van de 5 sterren 
  Dit boek wilde ik eigenlijk alleen al hebben vanwege de prachtige illustraties, maar de ‘sprookjes’ zijn daarnaast ook nog eens heel mooi, spannende en soms best wel creepy.

 11. De 100 beste gedichten van de Eerste Wereldoorlog – Geert Buelens
  4 van de 5 sterren 

  Deze gedichtenbundel las ik ook voor school, maar het zijn echt mooie gedichten. Sommige best positief anderen zeer negatief en hartverscheurend.
 12. Our Dark Duet – Victoria Schwab
  5 van de 5 sterren
  Ook las ik eindelijk het vervolg op This Savage Song  en wat was het weer een goed boek. I love Victoria’s schrijfstijl.
 13. Love, Hate & Other Filters – Samira Ahmed
  5 van de 5 sterren 
  Ik was echt heel benieuwd naar dit boek en kocht het dan ook meteen toen het uitkwam. Ik vond het echt een heel goed en divers boek. Zeker een aanrader!
 14. Forest of a Thousand Lanterns – Julie C. Dao
  4 van de 5 sterren 
  Dit boek zat in een Fairyloot box. Ik wist niet zo goed wat ik van dit boek moest verwachten, maar ik vond het echt een spannend en interessant boek. Zeker omdat de hoofdpersoon niet zo sympathiek en loveable is.
 15. Queens of Geek – Jen Wilde
  5 van de 5 sterren 

  AAH! Dit was zo’n goed boek. Ik las dit boek – bijna – in een keer uit. Zeker vergelijkbaar met Geekerella en vol met leuke (diverse) personages.
 16. The Hazel Wood – Melissa Albert
  4 van de 5 sterren 

  Naar dit boek was ik ook zó benieuwd. Het eerste gedeelte was geweldig en heel spannend, het laatste gedeelte vond ik een beetje vaag. Ik ben daarom erg benieuwd naar het vervolg!
 17. Obsidian (Lux #1) – Jennifer L. Armentrout
  5 van de 5 sterren 
  Dit blijkt een heel populair boek te zijn van Jennifer L. Armentrout. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit echt van gehoord. Toen ik de recensie van Kwante las (www.kwanteinwonderland.nl) werd ik meteen enthousiast en besloot ik het e-book te kopen. Ik heb hier zeker geen spijt van, wat een leuk, zoetsappig verhaal. I want more!

 18. Radio Silence – Alice Oseman
  5 van de 5 sterren 
  Op de laatste dag van januari las ik dit geweldige boek uit. Een boek vol diversiteit, leuke personages en herkenbare momenten. Ik vond het ook echt leuk dat het studentenleven hierin meer naar voren kwam en dat het echt een boek van nu is.

In januari heb ik dus 18 boeken gelezen, waarvan er acht echt geweldig waren. Mijn favorieten zijn toch Radio Silence en Queens of Geek, deze kan ik zeker aanraden.

Wat is jou favoriete boek van januari?

Love, Do

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nienke schreef:

  Wat een lang, fijn lijstje! Je hebt me in ieder geval heel nieuwsgierig gemaakt naar Radio Silence. Jammer trouwens dat je The Sun is Also a Star niet zo fantastisch vond, toen ik hem las vond ik hem ook ietwat tegenvallen, maar desondanks vond ik het wel een fijn liefdesverhaal.

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Dankje! Radio Silence is echt een heel leuk boek, ik kan hem zeker aanraden 🙂 Ja ik vond het ook wel een fijn liefdesverhaal voor tussendoor, maar ik had er iets meer van verwacht denk ik.. 🙂

   Like

 2. Annemieke schreef:

  Oh wauw. Wat veel boeken. 😀 The Raven Cycle is echt super leuk maar mijn favoriet van de serie is toch wel het tweede boek!

  Like

 3. … F;LAJF ;ALDA WAT VEEL BOEKEN ZIJN DIT. Supertof! Veel ervan heb ik al gelezen, maar ik ben wel heel nieuwsgierig geworden naar The Raven Cycle. Hier hoor ik zóveel over (net als Lux), maar ik weet gewoon niet wat ik ervan moet denken. Misschien dus toch maar eens proberen xD

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Haha dankje! Ik vond The Raven Cycle erg leuk en ik was positief verrast door Lux!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s