Love, Hate & Other Filters – Samira Ahmed

 

IMG_5663.JPG

Onlangs verscheen Love, Hate and Other Filters, het debuut van Samira Ahmed. Dit boek zou perfect zijn voor fans van Angie Thomas, Jacqueline Woodson en Adam Silvera. En aangezien ik de boeken van Angie Thomas en Adam Silvera echt geweldig vind, besloot ik dit boek te kopen. Toen ik hem binnenkreeg begon ik meteen met lezen en aan het einde van de dag had ik hem uit.

Dit boek maakt deel uit van de #OwnVoices campagne, wat inhoudt dat het gaat naar het zoeken van je stem in een bevooroordeelde samenleving. Het hoofdpersonage van dit boek is namelijk een Indiase Amerikaanse Moslim en op haar school wordt ze geconfronteerd met Islamophobia.

Maya wordt gek van de vooroordelen waar zij als Indiase moslim in Amerika mee te maken heeft. Daarnaast werken haar ouders ook niet echt mee. Ze voelt zich verscheurt tussen twee werelden. Ze is geboren in Amerika, maar haar ouders voeden haar volgens Indiase tradities op en verwachten dat zij zich gedraagt als de perfecte dochter. Zo willen zij dat ze dichtbij gaat studeren, met een andere moslim trouwt en goed leert koken.

Maya heeft zelf hele andere plannen voor ogen. Ze is dol op filmen en zou dolgraag naar de filmacademie in New York gaan, daarnaast heeft ze al een tijdje een crush op een Amerikaanse jongen van haar school.

Naast het feit dat Maya worstelt met het vinden naar haar ware zelf, hebben sommige mensen op haar school ook nog een mening over het feit dat zij als Indiase moslim in Amerika woont, wat haar leven niet bepaald makkelijker en fijner maakt. Na de verschrikkelijke gebeurtenis in New York op 11 september zijn vooroordelen (in Amerika) namelijk veel groter geworden. Maya moet zich weten te vinden in een wereld vol haat, maar gelukkig bestaat er voor haar ook nog liefde en kracht.

Echt een heel mooi boek, het is luchtig geschreven maar de boodschap is zo belangrijk en komt goed over.  Het gaat over een tienermeisje dat haar leven op orde probeert te stellen, waar natuurlijk veel problemen bij komen kijken. Daarnaast is het heel erg actueel en bespreekt het onderwerpen als racisme, discriminatie, haat, familie en de juiste keuzes maken.

Als je hebt genoten van boeken als Moxie en The Hate U Give, is dit boek zeker een aanrader. Ik heb dit boek 5 van de 5 sterren gegeven.

Love, Do

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik dacht al: dit vind ik vast interessant, omdat ik The Hate U Give ook goed vond. Hopelijk wordt het boek vertaald! Dan ga ik het zeker lezen. Fijne recensie.

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Dankjewel! Ik hoop ook dat het boek vertaald wordt 🙂

   Like

 2. Ik snap nog steeds niet waarom ik er nu pas achter kom dat je een blog hebt (terwijl ik al minstens 2x heb gezocht naar linkjes), maar wat tof dat je zoveel nieuwe boeken leest! Ik lees gemixte verhalen over dit boek, maar hij gaat op mijn TBR!

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Ah, dankje! Ik vond het een leuke (soms wat voorspelbare, maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg) en fluffy contemporary!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s