Geekerella – Ashley Poston

IMG_5658

Dit boek stond al heel erg lang op mijn verlanglijstje, maar toch kocht ik het steeds maar niet. Ik vroeg het voor kerst, maar ik kreeg het jammer genoeg niet, daarom besloot ik hem zelf eindelijk maar te kopen.

Toen ik het boek eindelijk binnen kreeg, kon ik niet wachten met lezen! Waarom heb ik zolang gewacht?! Ik vond dit echt een super leuk, wel ietwat voorspelbaar, boek! Niet elk boek hoeft een diepere laag, onvoorspelbaar of spannend te zijn, een contemporary op zijn tijd is altijd fijn. En wat het nog leuker maakt is dat Geekrella geïnspireerd is op Cinderella! Ik ben verliefd op sprookjes, dus dat was zeker een fijne toevoeging.

Daarnaast speelt dit boek zich helemaal in de tijd van nu af, er wordt onder andere gecommuniceerd via SMS’jes, de hoofdpersonen gaan naar een cosplay-evenement en Elle werkt in een vegan-foodtruck.

Elle (Daniëlle) is dol op de klassieke science-fiction serie Starfield, net zoals haar vader hier dol op was. Wanneer ze ziet dat er een cosplay-contest plaatsvindt gerelateerd aan haar favoriete serie weet ze zeker dat ze hier aan mee wil doen. Jammer genoeg gaat dit niet zo gemakkelijk als dat lijkt, ze woont namelijk bij haar niet zo vriendelijke stiefmoeder die haar nooit zou laten gaan. Toch probeert ze een kans te wagen, zeker wanneer ze haar vaders oude kostuum ontdekt. Toch voorloopt haar weg naar deze contest niet voorspoedig. Ook blijkt de nieuwe acteur in de serie niet helemaal haar ding te zijn en raakt Elle aan de praat via tekstberichten met een mede Starfield fan.

Eigenlijk wil ik niet te veel van het verhaal verklappen, omdat het leuker is om dit zelf allemaal te lezen zonder een verwachting te ontwikkelen. Ik heb in ieder geval erg genoten van dit boek! Het was echt een leuk boek waar je snel doorheen vliegt 🙂

Heb jij dit boek al gelezen?

Love, Do

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ayla schreef:

  Ahhh ik ben zo blij dat je ‘em leuk vond! Het is echt mijn favoriete contemporary en ik heb nu al 2x het audioboek geluisterd. Het is idd een beetje voorspelbaar, maar wel heel leuk! Het deed me ook echt denken aan de Another Cinderella Story films, hahah! 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Ja ik vond het echt een superleuk boek ❤ Ik hou wel van 'voorspelbare' contemporaries op zijn tijd, haha! Ah Another Cinderella Story was echt een van mijn lievelingsfilms een tijdje geleden.

   Like

 2. nerdygeekyfanboy schreef:

  Jaaaa dit boek is zo leuk! Ik had echt genoten van de nerdy sfeer in het boek, heerlijk! 😀

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Ja echt superleuk! Ik weet niet of je Queens of Geek kent, nog een boek met dezelfde sferen 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s