Doelen voor 2018

IMG_5633.JPG

Normaal gesproken ben ik niet echt van de ‘goede voornemens’, aangezien ik hier vaak in de stress door schiet of baal als ik ze niet haal. Toch heb ik een aantal boek/lees- gerelateerd doelen opgesteld. Het is niet erg als ik deze niet haal, het is meer als ondersteuning.

 1. 70 boeken lezen
  In 2017 las in 95 boeken, best veel, ik had aardig wat vrije tijd en las ook veel voor school. Ik weet nog niet wat 2018 mij gaat brengen, dus daarom heb ik mijn Goodreads reading challenge gezet op 70 boeken.
 2. Meer genieten van lezen
  Soms las ik een boek gewoon omdat ik vond dat ik moest lezen. Dit gebeurde vooral als ik boeken las voor school. Toch wil ik proberen te ‘genieten’ van elk boek, wie weet waardeer ik daardoor ook boeken die ik zelf niet zou uitkiezen.
 3. ‘Tackle my TBR’
  Ik wil graag mijn TBR goed aanpakken. Ik heb best veel ongelezen boeken in mijn kast staan, waar ik nu toch echt wel aan wil beginnen.
 4. Meer E-books lezen
  Eerlijk gezegd was ik nooit echt een fan van E-books, maar eigenlijk is het toch wel heel handig. Daarnaast zijn E-books stukken goedkoper en handiger om mee te nemen. Ook raken mijn boekenkasten overvol, daarnaast lees ik vaak boeken die ik niet zó leuk vind dat ze een plaatsje in mijn boekenkast verdienen! (haha)
 5. Meer Nederlandse boeken lezen
  Ik lees voornamelijk Engelse boeken, omdat ik dit fijner vind en omdat mijn vakken voornamelijk in het Engels zijn. Echter merk ik dat mijn Nederlands daardoor best wel slechter is geworden, daarom zou ik graag meer Nederlandse (klassiekers) willen lezen.
 6. Meer klassiekers lezen
  Zowel Engelse als Nederlandse.
 7. Minder beïnvloedbaar zijn
  Soms ben ik toch wel wat terughoudender in mijn mening, vooral wanneer er heel veel positiviteit rondom een boek hangt, vind ik het lastig om kritisch naar een boek te kijken. Ik zou minder beïnvloedbaar willen worden door andere meningen en mijn eigen mening op een juiste manier naar buiten willen brengen.

Heb jij doelen voor 2018?

Love, Do

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s