The Raven Boys – Maggie Stiefvater

IMG_5640.JPG

Het heeft een tijdje geduurd voordat ik begon met het lezen van The Raven Boys. In eerste instantie wist ik namelijk niet of dit boek iets voor mij zou zijn, ik ben namelijk niet echt fan van paranormale verhalen.

Toch besloot ik dit boek op mijn verlanglijstje voor kerst te zetten, ik had al veel positieve verhalen gehoord namelijk. Toen ik het boek eindelijk in mijn bezit had, kon ik niet meer wachten om het te gaan lezen. In het begin had ik een beetje moeite met de namen van de verschillende Raven Boys aan de juiste persoon te koppelen, maar al snel zat helemaal in het verhaal dat ik niet meer kon stoppen met lezen.

Dit boek heeft mij positief verrast en ik kan niet wachten om de drie andere boeken in de serie te lezen. Het paranormale aspect van het verhaal vond ik juist erg tof en ik vond het niet ‘eng’, wat ik normaal wel vaak heb.

Dit boek gaat over een meisje genaamd Blue Sargent, zij komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan daardoor zien wie er binnenkort gaat sterven. Blue heeft deze gave niet, tenminste dat denkt ze. Totdat ze op een dag een jongen tegenkomt wanneer ze zich op het kerkhof bevindt. Zijn naam is Gansey, een rijke student van de privéschool Agliony, de jongens die hier naar toe gaan worden ook wel The Raven Boys genoemd.

Blue’s moeder heeft haar verteld dat ze niet met jongens mag gaan zoenen, aangezien ze haar ware liefde zo zal gaan vermoorden. Zeker wanneer ze meer en meer met de Raven Boys gaat optrekken, kan dit een probleem worden.

Ik wil niet te veel verklappen, aangezien dit boek echt zelf een ‘avontuur’ moet zijn om te lezen. Ik kan niet wachten tot ik kan beginnen in de rest van de boeken. Ik heb dit boek dan ook 5 van de 5 sterren gegeven.

Heb jij De Raven Cycle al gelezen?

Love, DO

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. xchantaall schreef:

  Klinkt als een leuk boek, ik ben nu zeker benieuwd! Ik hou wel van paranormale verhalen!

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Ah leuk, dan ga je dit boek zeker ook leuk vinden denk ik 🙂

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s