De eliminatie – Daniëlle Bakhuis

IMG_5636.JPG

Normaal gesproken lees ik niet zo heel veel Nederlandse boeken, mijn goede voornemen is om dit in 2018 meer te gaan doen. Onlangs verschenen er heel veel positieve recensies op verschillende Nederlandse boekenblogs over De eliminatie van Daniëlle Bakhuis, waardoor ik erg enthousiast raakte.

De cover van het boek trekt eigenlijk meteen mijn aandacht, vooral omdat hij best simpel is en om de zin ‘Wie is het waard om te blijven leven?’. Ik ben dol op thrillers, vooral op Scandinavische thrillers, maar eigenlijk had ik nog nooit een YA-thriller van Nederlandse bodem gelezen.

De achterflap belooft veel goeds

Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan, totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en onze gezichten verlicht. Ik lees de woorden op de muur; één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.

Elimineer de helft om de anderen te laten leven

Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen ik kan niet dood, ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd.

Dit boek gaat onder andere over de zestienjarige Chleo van Doren. Wanneer zij wakker wordt in een vochtige garage, weet zij meteen dat er iets aan de hand is. Zij zit hier namelijk opgesloten met nog negen anderen, waaronder een junk, een miljonair, een oude man in een rolstoel en een baby. De boodschap die op de muur te zien is vertelt hen dat zij de helft moeten elimineren om de andere helft te laten leven. Het moeilijke hieraan is, hoe je de anderen overtuigd jezelf te laten leven, terwijl je zelf eigenlijk niet vindt dat je meer waard bent dan de rest.

Een erg spannend, goed geschreven en vlot boek. Ik kon niet stoppen met lezen en heb het dus ook in één dag uitgelezen. Ik vond het jammer dat dit boek maar 270 lang was, ik had graag nog meer gelezen, haha.

Ik heb dit boek vijf van de vijf sterren gegeven en ik kan niet wachten om meer YA-thrillers te lezen.

Heb jij De eliminatie al gelezen?

Love, Do

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s