Als je dit boek leuk vond, vind je deze misschien ook leuk

17077732_270972946680313_849875355299741696_n.jpg

Hailey van het Youtube kanaal Haileyinbookland maakt af en toe videos met de titel: If you liked this book.. you’ll probably like this book.. Mij leek het leuk om dit ook op mijn blog te bespreken. Ik heb namelijk best vaak wanneer ik een boek lees dat ik aan een ander boek denk.

De eerste twee boeken die ik wil bespreken zijn Homegoing door Yaa Gyasi en Americanah door Chimamanda Ngozi Adichie. Het is alweer een tijdje geleden dat ik Americanah uitlas (februari 2016), maar toen ik in Homegoing begon kreeg ik meteen weer dezelfde gevoelens.

Wat beiden boeken met elkaar gemeen hebben is dat ze allebei een belangrijk onderwerp aansnijden. Daarnaast bespreken ze de moeilijkheden en problemen die cultuurverschillen met zich meebrengen. Zowel Homegoing als Americanah gaan over verschillende generaties, over reizen naar andere landen, inburgeren en cultuurbarrières.

Ik vind het altijd erg interessant en mooi over andere culturen te lezen en beide schrijvers weten dit op een hele mooie en unieke manier te brengen. Het is niet zo dat je als je het ene boek gelezen hebt, de andere wel kan laten zitten. Ik vind dat ze beiden uniek zijn en beiden een belangrijke boodschap vertellen.

Americanah volgt het verhaal van Ifemelu en Obinze. Ifemelu en Obinze zijn hevig verliefd op elkaar. Hun geluk wordt wreed verstoord wanneer zij hun land Nigeria wegens de militaire dictatuur moeten verlaten. De mooie, zelfverzekerde Ifemelu gaat in Amerika studeren. Ze ontmoet daar nieuwe mensen, knoopt vriendschappen aan, maar krijgt ook te maken met vernederingen en tegenslag. Obinze besluit naar Londen te gaan en komt terecht in de illegaliteit, een leven waarop zijn burgerlijke opvoeding hem niet heeft voorbereid. Hij keert jaren later terug naar Nigeria, waar intussen een democratisch bewind heerst. Ifemelu keert eveneens terug naar haar vaderland, dat net zozeer veranderd is als zij. Wanneer hun liefde opnieuw opbloeit, worden Ifemelu en Obinze geconfronteerd met de grootste uitdaging van hun leven

Homegoing volgt Twee halfzussen, Effia en Esi. Zij groeien apart van elkaar op in het achttiende-eeuwse Ghana. Effia wordt uitgehuwelijkt aan een Engelsman, om vervolgens in weelde te leven. Esi wordt gevangengenomen, verkocht als slaaf en op de boot naar Amerika gezet.
Weg naar huis vertelt over de levens van de nakomelingen van Effia en Esi in de daaropvolgende driehonderd jaar. Yaa Gyasi beweegt zich vrijelijk door de geschiedenis en tussen twee continenten – van de stammenstrijd en slavernij in Ghana tot de Burgeroorlog in Amerika, en van de kolenmijnen in het zuiden van de Verenigde Staten tot de volksverhuizingen naar Manhattan in de twintigste eeuw – en schetst zo een krachtig en indringend portret van volken in beroering

Heb jij een van deze twee boeken al gelezen?

Love, Do

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s