A Darker Shade of Magic – V.E. Schwab

IMG_5175

OMG. Dit boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar toen ik de review van Ayla (http://www.booksandbabbles.com/) las, kon ik niet langer wachten om in dit boek te beginnen.

Ik ben zeker niet teleurgesteld, want wat is dit een tof boek. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zoiets gelezen! Ik heb natuurlijk al This Savage Song ook door V.E. Schwab gelezen, daardoor werd ik ook positief verrast, maar als ik eerlijk ben vond ik dit boek zelfs nog veel beter!

Jammer genoeg zijn de boeken van V.E. Schwab nog niet vertaald naar het Nederlands, maar ik hoop dat dit snel gebeurd zodat nog veel meer mensen van deze werelden en verhalen kunnen genieten.

A Darker Shade of Magic speelt zich af in drie (of eigenlijk vier) verschillend werelden. Deze werelden hebben één ding gemeen, ze zijn allemaal afgeleid van Londen. Er zijn maar twee personen die tussen deze werelden kunnen reizen, waar Kell er een van is. De rest van de mensheid zit ‘vast’ in een van de drie Londen’s. Kell onderscheidt deze werelden door er kleuren aan te koppelen.
Red London, de stad waar hij is geboren, White London en Grey London, en ooit was er ook een Black London.
Als hij in Grey London opeens een interessant meisje genaamd Delilah ontmoet staat zijn wereld min of meer op zijn kop. Zij berooft hem eerst, maar redt daarna zijn leven en helpt hem ook nog eens met het opsporen van zijn grootste vijand. Samen beleven ze een groot avontuur, wat hen niet in de koude kleren gaat zitten.  Om alle werelden te redden van de ondergang, moeten ze namelijk zelf ook nog in leven blijven.

Zeker een interessant, spannend en mysterieus verhaal dus. Eigenlijk moet je het boek gewoon lezen om het te ervaren. Kell en Delilah zijn allebei echt supertoffe en bad-ass personages en de bijrollen in dit boek zijn ook echt stuk voor stuk interessant en goed beschreven.

Ik kan niet wachten om deel twee en deel drie te lezen. Ik gaf dit boek vijf van de vijf sterren op Goodreads.

Love, Do

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lieke schreef:

  Ik heb dit boek pasgeleden aan mijn vriend gegeven voor zijn verjaardag, want hij stond er steeds maar naar te kijken maar had hem eigenlijk nog niet gekocht. Nadat hij hem uit heeft wil ik me ook zeker aan deze serie gaan wagen! Het lijkt me zo’n toffe serie 😀

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Wat leuk! Ik wil de rest ook snel lezen, maar het eerste deel kan ik sowieso aanraden 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s