Winter – Marissa Meyer

IMG_5172

Na het lezen van Cinder, Scarlett en Cress kon Winter natuurlijk niet achterblijven.  Jammer genoeg is dit alweer het vierde en laatste ‘echte’ boek in The Lunar Chronicles. Al is er nog wel een boek met korte verhalen genaamd Alle Sterren (Stars Above) en een graphic novel, Iko. Ik ben echt heel erg benieuwd naar beiden en kan niet wachten om deze te lezen. Al vond ik Winter tot nu toe het leukste en spannendste van allemaal.

Wat ik zo leuk vind aan deze serie is dat alle karakters elk boek weer terugkomen. Zo krijgen ze allemaal hun eigen persoonlijkheid en leer je ze steeds beter kennen. In dit boek leer je Winter beter kennen, maar ook kom je weer meer te weten over Cinder, Kai, Iko, Scarlet, Wolf, Thorne, Cress en natuurlijk Levana.

Zoals bij de vorige delen, gaat Winter verder waar Cress gestopt was. Iedereen is nog steeds in de ban van Levana en de strijd tussen de Aarde en de Maan. Ook komt de maanziekte weer aan bod. Dit boek heeft eigenlijk alles wat ik in een boek zoek: romantische scenes, emotionele scenes, vriendschap, spanning, humor en herkenbaarheid.

Prinses Winter is geliefd vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter. De bewoners van Luna fluisteren dat ze ondanks de littekens op haar gezicht, nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana.

Winter haat haar stiefmoeder en weet dat die haar grote liefde nooit zal goedkeuren, omdat Jacin niet meer is dan een simpele paleiswacht. Maar hij is ook haar beste vriend en helpt Winter om haar hallucinaties, waar ze soms door wordt overvallen, in toom te houden. Winter is echter niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten zou Winter weleens genoeg macht kunnen hebben om een revolutie te ontketenen én de oorlog, die al veel te lang bezig is, te beëindigen.

Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan en zullen ze nog lang en gelukkig leven?

Ik kan niet wachten om de korte verhalen in Alle Sterren te lezen en natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar de graphic novel over mijn favoriete andröide IKO.

Love, Do

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s