Boekenmarkt Deventer 2017

IMG_5087

Afgelopen zondag 6 augustus werd de jaarlijkse boekenmarkt in Deventer gehouden. Eerlijk gezegd was ik er nog nooit geweest dus ik wist niet echt wat ik kon verwachten. Op de website stond dat er meer dan 800 kramen waren en dat er meer dan 130.000 bezoekers zouden komen. Het begon officieel om 9:30, maar de vroege vogels konden al om 7:00 langs de kramen struinen. Wij (ik en mijn ouders) arriveerden rond 10:00 – 10:15 en toen was het al aardig druk.

IMG_5093Ik wilde als eerste graag naar de Ijssel, aangezien daar de stand van Blossom Books stond. Onderweg zagen wij schattige straatjes.
IMG_5095

Er werden veel verschillende boeken aangeboden: oude boeken, nieuwe boeken, tweede-hands en ook over verschillende onderwerpen. Het merendeel was Nederlands al zag ik soms ook een hoekje Engels, Duits en zelfs Russisch of Frans.
IMG_5096
Mijn moeder is dol op Nederlandse Thrillers en Romans dus zij kon goed haar slag slaan. Er waren heel veel kramen met dit aanbod.
IMG_5098
Zelf zag ik niet zoveel YA-boeken. Wel werd Twilight en Harry Potter vaak aangeboden.
IMG_5099
Gelukkig was het mooi weer..

IMG_5104

IMG_5119Een schattig ingericht houten kistje met Engelse boeken. Jammer genoeg waren deze boeken toch nog de volle prijs. Ik ben erg benieuwd naar Windfall en We Are Okay, maar toch liet ik ze liggen. Ik was echt opzoek naar ‘koopjes’.
IMG_5107
Een mooie quote: Altijd blijven lachen.

IMG_5117
Blossom Books <3. Mijn favoriete stand. Naast wat boeken met schade verkochten zij ook gewoon nieuwe boeken. Alle Sterren was helaas al uitverkocht, maar Winter nog niet. Ik besloot Winter te kopen en ik kreeg een Lunar-pin cadeau!
IMG_5123
Nog meer boeken ❤

Zelf ben ik niet zo weg van oude en vergeelde boeken en het enige Engelse aanbod (op de splinternieuwe boeken na) bestond hieruit. Ik heb dus verder helaas geen boeken gekocht.

Mijn moeder heeft wel een aantal leuke boeken weten te scoren:
– Loes den Hollander – Drift leven (€6)
– Jodi Picoult – De kleine getuige (€4)
– Loes en Hollander – Vrije val (€5)
– Markus Zusak – De boekendief (€4) –> op mijn aanraden ❤
– Danielle Steel – Tot in de lengte van de dagen (€5)

IMG_5129
De straten in Deventer waren erg mooi versierd!
IMG_5140Mijn buit. Niet zo veel, en maar één boek, namelijk Winter van Marissa Meyer (nieuw €19,50). Ik wilde graag alleen boeken kopen die ik écht wilde en dat is gelukt. Daarnaast kreeg ik van mijn moeder nog twee Funko’s, namelijk Mowgli van The Jungle Book en Hermoine van Harry Potter!

Ondanks het feit dat ik weinig heb gekocht vond ik het heel leuk om langs de kramen vol met boeken te lopen. De sfeer was goed en het weer was mooi, ik heb een erg leuke dag gehad.

Love, Do

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. nerdygeekyfanboy schreef:

  Ik was vorig jaar bij de boekenmarkt en ik vond het toen erg leuk! We gingen toen wel ontzettend vroeg zodat we de drukte konden ontlopen en waardoor ik veel boeken had gekocht, haha 😀 Hopelijk ga ik er volgend jaar weer naartoe, want tijdens de boekenmarkt was ik nog op vakantie.

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Ah leuk! Ik vind het ook altijd leuk om tussen alle boeken te kijken 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s