Lola and the Boy Next Door – Stephanie Perkins

18808798_1324610880986782_713817190863732736_n(1).jpgHet is al enige tijd geleden dat ik het eerste deel van deze trilogie, Anna and the French Kiss, las. Toch stond Lola al een tijdje in mijn boekenkast, afwachtend om gelezen te worden.

Ik hoorde veel wisselende verhalen over Lola, vooral omdat men Anna echt superleuk vond kon blijkbaar Lola niet echt aan haar tippen. Ik besloot Lola and the Boy Next Door toch maar een kans te geven en op een zonnige dag pakte ik Lola erbij en las ik haar in een dag uit! Wat mij betreft is het boek perfect voor een zomerse dag, ondanks het feit dat het zich rond de wintermaanden afspeelt.

Lola and the Boy Next Door is niet echt een vervolg op Anna, maar zij komt wel in dit verhaal voor. Je kunt Lola dus ook afzonderlijk lezen, al lees je dan wel hoe het afgelopen is met Anna and the French Kiss. Ik vond het leuk dat Anna voorkwam in dit boek, dit gaf het toch net een extra dimensie.

Lola is een ietwat onzeker meisje met een ‘hippe’, tweeëntwintig jaar oude vriend, Max. Haar vaders vinden hem te oud voor Lola en accepteren hem niet helemaal, maar zij trekt zich daar niet echt wat van aan en blijft hem zien en uitnodigen. Totdat zij op een dag nieuwe buren krijgt, die eigenlijk niet echt nieuw zijn want haar ‘oude’ buren zijn terug verhuisd. Inclusief hun zoon Cricket. Lola en Cricket hebben een geschiedenis samen die niet zo leuk geëindigd is.  Door zijn terugkomst raakt ze in de war en weet ze niet meer wat ze voelt en voor wie…

Ik vond het een heel vermakelijk, grappig en schattig boek. De verhaallijn is leuk, maar voorspelbaar. Een leuk feelgood boek voor de zonnige dagen dus!

Naast Anna and the French Kiss en Lola and the Boy Next Door is er ook een derde deel genaamd Isla and the Happily Ever After, waar ik ook heel benieuwd naar ben.

Love, Do

 

 

 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sherry schreef:

  Dat klinkt als een goede feel good roman. Leuke recensie.

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Dankjewel 🙂

   Like

 2. Het is inderdaad een heerlijk feelgood boekje perfect als een summer-read! Voor mij was dit de minst leuke van de drie boeken. Ga je ISLA nog lezen? Die vond ik ook echt waanzinnig mooi!!! Anna blijft stiekem denk ik wel favoriet omdat het boek heel veel herinneringen oproept voor mij, maar wauw van ISLA was ik ook echt onder de indruk. Wil ze graag nog een keer in hardcover kopen. Zijn van die boekjes wat ik graag herlees!

  Liked by 1 persoon

  1. dominds schreef:

   Ik ben erg benieuwd naar Isla, ik denk dat ik die binnenkort nog wil gaan lezen! Ik vind Anna ook nog het leukste omdat dat een van de eerste Engelse YA-boeken is die ik heb gelezen 🙂

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s