To Darkness Shows the Stars – Diana Peterfreund

IMG_4768

Een boek waar ik eigenlijk nog niet echt veel over gehoord had, maar toch graag wilde lezen. For Darkness Shows the Stars geschreven door Diana Peterfreund. Een verhaal gebasseerd op Persuasion de klassieker van Jane Austen.

Persuasion staat bekend als een van de mooiste boeken van Jane Austen, eerlijk gezegd was dit voor mij niet het geval. Ik vond het een goed boek, maar het verhaal is mij niet echt bijgebleven. Toch was ik wel benieuwd naar For Darkness Shows the Stars en tijdens het lezen herkende ik toch wel een aantal verwijzingen en gelijkenissen tussen de twee boeken.

In dit verhaal draait het allemaal om Elliot en Kai. Elliot behoort tot de groep genaamd Luddite, en Kai behoort tot de Reduced. Zij verschillen dus behoorlijk in rang, wat een erg belangrijk verschijnsel was in het boek van Jane Austen. Elliot is een meisje met een sterke mening en vindt het niet acceptabel hoe ‘haar mensen’  met de Reduced omgaan, zij worden volgens haar als slaven behandeld. Van haar vader mag ze eigenlijk niet met Kai omgaan omdat ze niet tot dezelfde klasse behoren. Op een dag verdwijnt Kai uit haar leven en het enige wat Elliot van hem heeft bewaard zijn zijn brieven die hij haar stuurde. Als Elliot volwassen is staat Kai ineens weer voor haar neus, hij lijkt niet meer dezelfde te zijn. Dit heeft natuurlijk een bepaalde oorzaak. Ook Elliot heeft een aantal belangrijke taken op haar bord gekregen…. Is het klassenverschil op te lossen?

Eerlijk gezegd kon ik in het begin niet echt in het verhaal komen, het kwam voor mij nogal traag op gang. Op ongeveer de helft van het boek begon het interessanter te worden en las het wat gemakkelijker. Ik vond het einde erg mooi en de boodschap die het boek met zich meebrengt vond ik ook goed uitgewerkt. Toch heb ik het 3 van de 5 sterren gegeven, aangezien het toch niet echt een verhaal voor mij is.

Heb jij dit boek alleens gelezen?

Love, Do

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. ohhh ik zie deze nu pas! Dit boek kwam ik tegen tijdens mijn research voor mijn cover crush artikel! Het lijkt me een leuk boek en ik vind de cover zo mooi ❤ Normaal vind ik het wel mooi om te lezen hoe mensen uit verschillende 'klasses' een band vormen met elkaar, dus ik denk dat ik 'm wel nog op de wishlist laat staan xD

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s