The Hate U Give – Angie Thomas

on

18160401_209867499519230_2255666869094580224_n(1)

Wow, ik weet eigenlijk niet wat ik hierover moet zeggen. Dit is denk ik éen van de beste, mooiste en ontroerendste boeken die ik heb gelezen.

The Hate U Give schetst een realistisch beeld over rascisme en discriminatie, vooral in Amerika. Het is pijnlijk en verdrietig om te lezen, maar het is helaas de realitieit en in dit boek is het echt zó sterk en krachtig verwoord. The Hate U Give gaat over Starr een zestienjaar oud meisje, ze leeft eigenlijk in twee werelden. Ze gaat naar school in een hele nette buurt en is opgegroeid en woont nog steeds in een ‘achterstandswijk’. Zij weet niet zo goed hoe ze hierin balans moet vinden dus besluit ze op school haar achtergrond een beetje te verbergen. Dit lukt helaas niet goed genoeg wanneer ze de enige getuige is bij een schietincident. Haar beste vriend, Khalil, is slachtoffer geworden doordat een politieagent hem neerschoot, zonder reden.  Starr moet echter nu wel oppassen wat ze zegt en met wie ze spreekt… Wat als zij de volgende is?

De schrijfstijl van Angie Thomas is echt heel mooi en indrukwekkend, ze beschrijft alles zoals het is en het raakte mij echt. Daarnaast is het echt een boek wat nú is geschreven, Harry Potter en Tupac worden ook vaak genoemd. Zeker een aanrader dus.

Binnenkort verschijnt ook de Nederlandse versie!

Heb jij The Hate U Give al gelezen?

Love,
Do

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s