Op de rand van het niets – Corinne Duyvis

vsco-photo-1.jpg

Gisteren heb ik het boek Op de rand van het niets uitgelezen, geschreven door Corinne Duyvis. Corinne is geboren en getogen in Nederland, maar schrijft toch het liefst in het Engels. Haar boek On The Edge of Gone is nu ook eindelijk vertaald naar het Nederlands met de titel: Op de rand van het niets. 

Allereerst is dit een ander soort boek dan dat ik normaal gesproken lees, dit boek speelt zich namelijk af in de toekomst. In het jaar 2035 om precies te zijn. Wat ik ook erg leuk vond is dat het zich afspeelt in en rondom Amsterdam, wat voor een Nederlandse lezer erg herkenbaar kan zijn.

Amsterdam, 2035

Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families – inclusief die van Denise – hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte.

Dan komt ze erachter dat op Schiphol een laatste ruimteschip staat dat nog niet vertrokken is. Wanhopig probeert ze een plekje op het schip te bemachtigen, maar de toelatingseisen zijn streng: iedere passagier moet zichzelf nuttig maken en een steentje bijdragen. Voor Denise, die autistisch is, is dat extra moeilijk. Zal het haar lukken een plaats te veroveren of moet ze achterblijven op de straks onleefbare aarde

Ik vond het een erg uniek verhaal met veel verschillende personages. De personages in het boek zijn niet perfect en daarom ook realistisch en eventueel gemakkelijker om mee te identificeren. Zo is Denise autistisch en haar zus transgender. Ik vond het erg interessant om te lezen door de ogen van een autistisch persoon, aangezien sommige karaktereigenschappen goed naar voren komen. Daarnaast vond ik het verhaal ook erg uniek, alleen was het af en toe wel wat saai en langdradig. Er was soms iets te weinig actie en er gebeurde niet echt veel. Desalniettemin vond ik het een leuk, interessant boek met unieke personages.

Love,
Do

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. TypischKim schreef:

    Klinkt als een interessant boek dit! Zelf ben ik toch meer van de echte chicklits.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s