Papadag – Jet van Vuuren

papadag

Ik heb voor de verandering weereens een Nederlands boek gelezen, namelijk Papadag geschreven door Jet van Vuuren. Jet van Vuuren is een Nederlandse schrijfster en ik lees liever van origine Nederlandse boeken dan vertaalde boeken, dus dat kwam goed uit!

Het boek is onlangs verschenen (februari 2017) en is dus nog heel nieuw. Ik kon er niet heel veel recensies over vinden, dus besloot maar gewoon te beginnen met lezen.

Een korte samenvatting van het boek:

Heleen is single, woont in Weesp en lijdt aan een vorm van vroege dementie. Als haar thuishulp wegvalt door bezuinigingen, wordt er een beroep gedaan op haar enige dochter Maud.In overleg met haar man Erik, laat Maud haar gezin en hun bedrijf op Walcheren achter om tijdelijk haar intrek te nemen op een flatje in de buurt van haar moeder, Heleen. Wat echter niemand weet, is dat Maud niet alleen om nobele redenen mantelzorg verleent aan haar moeder, maar uit bittere noodzaak. Maud wordt namelijk via Facebook gestalkt en gechanteerd. Iemand uit Heleens verleden zegt te weten dat Heleen ooit haar bloedeigen zus – de tante van Maud – heeft vermoord. En volgens deze stalker zijn er meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Maud en haar gezin kunnen ontwrichten.

In eerste instantie wist ik niet dat dit boek zo spannend en pageturning zou worden. De beschrijving klonk ik mijn ogen wat vaag en wel leuk, maar niet mega interessant. Niets bleek minder waar, ik vond het echt een heel spannend en leuk boek. Het las lekker weg, is fijn geschreven en heeft een onvoorspelbaar (in mijn ogen) plot. Ik ben nu ook zeker benieuwd naar Jet’s andere boeken.

Als je van Nederlandse psychologische thrillers houdt zou ik dit boek zeker een kans geven!

Heb jij welleens een boek van Jet van Vuuren gelezen?

Love,
Do

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s