Attachments – Rainbow Rowell

Vastleggen in volledig scherm 24-7-2015 181629.bmp

“Hi, I’m the guy who reads your e-mail, and also, I love you . . . “

Dit is het derde boek, dat ik heb gelezen van Rainbow Rowell. Ik heb Fangirl en Eleanor en Park ook gelezen, maar ik denk dat ik Attachments het leukst vind.
Dit boek gaat over Lincoln, hij is een alleenstaande man en woont bij zijn moeder. Hij werkt s’ nachts in een kantoor. Hij is daar een soort van ICT’er. Hij moet kijken de collega’s hun werkmail niet voor privéaangelegenheden gebruiken en of er geen illegale/strafbare dingen gebeuren (op de mail). Hij leest dus alle e-mails van het personeel.

De nachten gaan erg langzaam voorbij, er worden nou eenmaal niet zulke spannende dingen verstuurd. Hij besluit gewoon een paar e-mails te openen en te lezen. Zo komt hij uit op een gesprek tussen Jennifer en Beth. Zij zijn twee collega’s en werken beiden op het kantoor. Zij sturen elkaar persoonlijke e-mails tijdens werktijd. Lincoln zou hier eigenlijk iets van moeten zeggen, maar besluit dit niet te doen. Hij vind het namelijk veel te leuk om mee te genieten van hun gesprekken.

Lincoln kan niet stoppen met het lezen van deze e-mails, ook al ziet hij zelf wel in dat dit natuurlijk niet netjes is. Op een gegeven moment wordt hij verliefd op een van de twee dames die deze e-mails sturen. Hij heeft hen alleen nog nooit gezien… Zou het niet raar zijn om een relatie te krijgen met iemand op deze manier?

Hij weet niet meer wat hij moet doen? Zou ze hem wel zien staan?

Ik vond dit een erg leuk boek, het boek bestaat eigenlijk uit twee “delen”. Het ene hoofdstuk bevat de e-mails die Beth en Jennifer naar elkaar sturen en het andere hoofdstuk gaat over Lincoln, wat hem bezighoudt en wat hij van de e-mails vindt. De afwisseling hiertussen vond ik erg fijn, anders wordt het misschien een beetje eentonig.

Ik raad dit boek zeker aan, vooral als je fan bent van de schrijfstijl van Eleanor en Park. Het boek is grappig en luchtig, dus zeker geschikt tijdens de vakantie! 😉

Liefs,
Do

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Kelly | Pluiskonijn.nl schreef:

    Ik ken deze schrijver nog niet, toch ben ik wel nieuwsgierig geworden naar het boek!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s