Rooftoppers – Katherine Rundell

Vastleggen in volledig scherm 20-6-2015 144009.bmp

A beautiful story about pursuing your dreams and never ignoring a ‘possible’.

Dit boek gaat over Sophie, zij is een weeskind. Haar wordt verteld dat zij de enige overlevende is van een schipbreuk. Haar ouders zijn omgekomen en zij woont nu bij de man die haar gevonden heeft.
Zij weet zeker dat haar moeder nog leeft, alleen niemand wil haar geloven.

Nu woont ze bij Charles, hij zorgt nu voor haar. Hij wil Sophie graag geloven, dus besluit hij om samen met Sophie naar Parijs te gaan. Het schiep voer namelijk vanaf Parijs naar Engeland. Sophie woonde hiervoor dus in Parijs en is nu samen met Charles in Engeland gaan wonen. Parijs is de stad waar Sophie haar moeder is opgegroeid, de meest logische plek om haar te zoeken dus.

Als ze in Parijs zijn, mag Sophie niet de straat op van Charles, omdat dit te gevaarlijk is. s ‘nachts klimt Sophie op het dak van het hotel, zo kan ze toch nog buiten zijn en nadenken. Thuis (in Engeland) deed ze dit ook vaak, om na te denken over haar moeder en over alles wat haar bezig houdt.

Op een nacht ontmoet ze Matteo, hij woont op de daken. Kinderen die in Parijs op de daken wonen, worden ook wel Rooftoppers genoemd. Hij leeft dus op een van de daken van Parijs, daar leeft hij en overdag klimt hij rond op de andere daken in Parijs. Hij wil Sophie graag helpen met de zoektocht naar haar moeder.. Ze beleven samen de spannendste en leukste dingen, Sophie vindt het aan de ene kant vreemd dat Matteo op de daken woont, maar aan de andere kant is het ook spannend en speciaal. Maar de vraag is.. vinden Matteo en Sophie, Sophie’s moeder of leeft zé inderdaad niet meer.

Ondanks dat dit boek een Engels kinderboek is, vond ik het erg leuk om te lezen. Het is niet een typisch kinderboek. Al is het natuurlijk wel een fantasierijk verhaal. Als je nog niet echt goed bent in Engels, maar je Engels wilt verbeteren, zou je eventueel met een Engels kinderboek zoals dit kunnen beginnen.

Liefs, Do

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s