The curious incident of the dog in the nighttime – Mark Haddon

on

IMG_1112
“Sometimes we get sad about things and we don’t like to tell other people that we are sad about them. We like to keep it a secret. Or sometimes, we are sad but we really don’t know why we are sad, so we say we aren’t sad but we really are.”   – Mark Haddon

Christopher is niet zoals zijn leeftijdsgenoten. Hij is anders.. en dat weet hij zelf ook. Hij heeft namelijk een vorm van autisme, als iets niet gaat volgens zijn planning raakt hij van slag. Christopher woont samen met zijn vader, aangezien zijn moeder (volgens zijn vader) is overleden.
Op een dag ziet Christopher de hond “Wellington” van de buurvrouw in de tuin liggen, hij is dood. Hij besluit een onderzoek te starten, om de dader te vinden. Hij vind detectives altijd zeer interessant en wil zelf graag op onderzoek uit. Hij wil hierover namelijk een boek gaan schrijven. Zijn vader vindt dit totaal geen goed idee, hij vindt dat je je niet met andermans zaken moet bemoeien. Christopher trekt zich hier niets van aan, hij gaat gewoon door met het ontrafelen van het mysterie rondom Wellington.. Totdat hij de waarheid ontdekt.. Hij ontdekt niet alleen de waarheid over Wellington, maar ook nog over een ander belangrijk aspect in zijn leven.
Dan begint het avontuur pas echt. Zeker voor Christopher, aangezien zijn “gestructureerde” leventje nu helemaal in de war wordt gebracht.

Echt een aanrader! Op een leuke, speelse manier geschreven. De schrijver maakt gebruik van tekeningen en hersenspinsels, zo leer je Christopher écht kennen. Daarnaast maakt hij niet gebruik van de normale hoofdstukken (hoofdstuk 1, 2 ,3 etc.), hij gebruikt namelijk priemgetallen. (dit wordt in het boek ook uitgelegd)

Dit boek is in hetzelfde genre geschreven als het Rosie Project, dus als je dat een leuk boek vond, is dit zeker een must read.

Zelf heb ik de Engelse versie gelezen, maar het boek is ook vertaald in het Nederlands onder de titel: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht.

Liefs, Do

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Une Belle Fin schreef:

    Ik heb dit boekje ook al gelezen!
    Heel ineressant en vernieuwend.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s